8.3.2014

ELÄIMET:Onhan vielä se kolmas vaihtoehto...

Hei!
Olen nyt viimeaikoina pohtinut täällä blogissakin eläinten teurastusta ja tähän mennessä olen pohtinut, että vaihtoehdot on joko syödä lihaa, josta ei tiedä, miten se on elänyt tai ruveta vegetaristiksi/jopa vegaaniksi. Kumpikaan vaihtoehto ei suoranaisesti houkuta, vaikka vegetaristin elämä kiehtookin.
Olemme puhuneet näistä asioista myös koulussa Petran kanssa (on se huippua kun on bestis, joka pohtii samoja asioita, kuin itse:-)) ja Petra on tuonut mukaan myös kolmannen vaihtoehdon; kasvattaa itse lihan, jonka syö.

Vuosi, tai pari kuukautta sitten tuon ajatuksen toteuttaminen olisi ollut ehdoton ei, mutta nyttemmin olen ruvennut tosissani miettimään, että jos oikeasti antaa eläimelle hyvän elämän, niin voi jopa syödä sen lihaa hyvällä omalla tunnolla (voiko?).
Omaa hevostani en ikinä pystyisi syömään, ei, en todellakaan, sillä kuitenkin kun miettii, luodaanhan hevoseen ihan erilainen suhde, kuin esim. sikaan.
Ei sillä, että sika olisi jotenkin alempiarvoinen eläin kuin muut tms., mutta muutenkin minusta tuntuu, että ainoa eläin jota pystyisin kasvattamaan itselleni ruuaksi, olisi sika (+kana?).

Jollekin nämä asiat saattvat tuntua pikkujutuilta. Siltä, että "ihan sama se on mitä lihaa syön" jne. mutta minulle nämä ovat oikeasti aika monimutkaisia asioita.
Ja tottakai tämä minun puheeni kuulostaa vain jeesustelulta, syönhän tälläkin hetkellä eläinperäisiä tuotteita, joista en tiedä yhtään millaista elämää ne ovat eläneet.

Turhauttavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)