17.10.2014

Pelkää en, siedän sitä, tiedän sen..?

Mitä me pelätään?
Mitä sinä pelkäät?
Mitä minä pelkään?
Olen tässä nyt monista syistä alkanut pohtimaan pelkotiloja, pelkoja, ahdistuneisuutta yms.. Olen miettinyt oikein syvällisesti että mitä minä pelkään niin kuin syvällisemmin? Joo, voisin luetella että pelkään tauteja ja pimeää ja tulta ja hämähäkkejä ja korkeita paikkoja jne. Mutta mikä pelko niiden takana on?
Ehkä pelkään jollain tasolla kuolemaa. En välttämättä siksi että pelkäisin itse kuolevani vaan pelkään jonkun läheisen kuolemaa. Menetyksen tuskaa, sitä pelkään. Toinen syvemmistä peloistani on pelko kivusta. Siksi pelkään myös hieman omalla kohdallani kuolemaa. Pelkään kuolla kivuliaasti.
Ei siinä mitään pahaa olisi jos nyt vain nukkuisin pois, mutta jos minua kidutettaisiin ja kuolisin vammoihini hitaasti mutta varmasti, se olisi hirveää. Sitä pelkään. Pelkään kipua.
En pelkäisi pimeää jos en pelkäisi kipua. No mitä satuttavaa pimeässä on? No pimeässähän voi kohdata vaikka mitä hirviöitä, jotka voivat satuttaa. Tai sitten vain on niin tyhmä, että kävelee esimerkiksi puuta päin pimeässä metsässä ;).
En pelkäisi tauteja jos en pelkäisi kipua. Enhän minä siis mitään perus nuhaa pelkää, mutta jokin pitkä ja kivulias tauti, pahimmillaan vielä sellainen, mihin kuolisi, on aika pelottava ajatus. Eikö?
En pelkäisi korkeita paikkoja jos en pelkäisi kipua. Tai siis ei kai itsessään niissä korkeissa paikoissa mitään pelottavaa ole, mutta pelkään, että putoan sieltä korkeuksista. Ja se varmaan sattuisi..?
Jos en pelkäisi kipua, pelkäisinkö silloin yllä mainittujakaan?
Mutta kivun pelkääminen kai on ihan luonnollista? Kivun ja kuoleman. Eikös ihan luonnostaan vältetä kivuliaita asioita, jotka voivat pahimmillaan johtaa kuolemaan? En tiedä miksi aloin pohtimaan tällaista, mutta pohdin nyt kuitenkin ^_^!
Jatkan mieluusti pohdintoja aiheesta kommenteissa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)