13.10.2014

Tavoitteet / parannettavat asiat agilityssa/koirien koulutuksessa

Heippa!
Eka aihe on toisaalta melko helppo, koska löydän helposti omasta käytöksestäni ja tavoistani virheitä tai korjattavia asioita.
Vaikka olenkin koko elämäni ns. "harrastanut koiria", olen vasta muutaman viime vuoden aikana alkanut kunnolla perehtymään niiden käyttäytymiseen ja koulutukseen. Agilityhan on myös "täysin uusi juttu".
Eli parannettavia asioita on paljon.
Agilityssa niitä ovat mm. nopeuden, käännöksien ja ohjauskuvioiden hiominen, sekä yleisestikin syvempi tietämys lajista (niin kuin noin ohjausta ajatellen). Tavoitteita sitten onkin hieman vaikeampi miettiä. Joo, olisihan se siistiä, että minulla joskus olisi jokin oikeasti hyvä agilitykoira (jonka tietysti olisin itse hionut huippuunsa) ja saisin sitten sen kanssa kisata. En välttämättä mitään mestaruuskisoja, mutta kuitenkin.


Skidin ja Hipun kanssahan en ehdi kovin ylös millään kipuamaan, koska ne ovat jo niin vanhoja. Tässä elämän tilanteessa ja näillä koirilla tavoitteeni on ehdottomasti oppia motivoimaan koiraa oikeaan mielentilaan. Haluan oppia mikä juttu toimii milläkin yksilöllä ja mistä jutuista juuri tämä koira saa tarvittavan ionnostuksen touhuun.


Koirien koulutksessa yleisestikin haluan oppia lukemaan koiraa paremmin ja motivoimaan sen tekemään töitä. Haluan että mitä ikinä teenkään koiran kanssa, molemmilla on kivaa ja koira haluaa tehdä töitä juuri minulle. 
Parannettavia asioita koirankoulutuksessa on myös nuo edellä mainitut. Eli motivointi ja koiran lukutaito. Haluan myös omalta osaltani yrittää olla mahdollisimman selkeä ohjaaja koiralle. Rajat on rakkautta, vai miten se menikään ;).

No, oppia ikä kaikki, joten kyllä tässä vielä ehtii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)