23.12.2014

Joulukalenteri: Hahmotellaan säännöt, jotka särkyy kuitenkin.

Moi!
Kuinka moni on joskus tehnyt ns. "turhaan" jotain sääntöjä?
Kahdeskymmeneskolmas luukku pohtii kuinka usein ja minkälaisissa tilanteissa mitkäkin säännöt yleensä särkyy. Tai ainakin minun kohdallani ovat särkyneet.


Aika klassista koiran omistajille on varmaan se, että kun uusi asukas on muuttamassa kotiin, tehdä sille tarkat rajat ja säännöt, tyyliin: "Se ei sitten tule huonekaluihin makoilemaan", "Sille ei anneta pöydästä sitten MITÄÄN!" jne.
Ainakin meillä nuo edellä mainitut kaksi sääntöä ovat ajan kuluessa särkyneet. Tai ainakin laimentuneet.
Kun koira on vaikka vähän kipeä, sortuu helposti lellittelemään sitä tai sitten ajatellaan, että "ei se nyt yhdestä kerrasta huonoille tavoille opi" ja lopulta se koira sitten nukkuu sängyn jalkapäädyssä ja kerjää ruokapöydän vieressä.
Toinen kohta, missä varmaan aika helposti "säännöt särkyvät", on ainakin minulle herkkujen ostaminen viikolla. Tai eihän nyt pieni herkuttelu pahaa tee, mutta sitten kun on lipsunut siihen tilanteeseen, että syö päivittäin karkkeja, niin alkaa taas pikku hiljaa ottamaan itseään niskasta kiinni ja tarkentamaan taas niitä karkkipäiviä.
Vielä kolmas, mikä minulla tulee aiheeseen liittyen mieleen, on se, että jos päättää, että "nyt nämä rahat säästetään siihen ja siihen", niin sitten kun on taas käyty jossain kaupoilla, niin huomaakin että "hups, ei minulla nyt olekaan yhtään rahaa säästössä".

En nyt tiedä liittyykö tuo viimeinen millää tavalla sääntöihin, mutta itsekuristahan noissa kaikissa on kyse. 
Onko teillä hyvä itsekuri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)