29.9.2013

Paras paikka=talli

Vaikka rakastan koiria aivan toden teolla, ja vaikka rakastan yli kaiken sitä tunnetta kun koira nauttii tekemisestä ja olostaan ylipäänsä, on kuitenkin erittäin hyväksi kakkoseksi noussut talli. Talli, tallityöt ja ennenkaikkea tallin asukit<3. Varsinkin nyt syksyllä, kun tammat varsoineen ovat palanneet ja me Petran kanssa olemme vihdoinkin saaneet ihka oman hoitoheposen, Inkerin.
Tänään suuntasimme jälleen tallille. Perillä huomasimme heti sotkuisen käytävän (ja suulin) ja ei muuta kuin harjat käteen ja lakaisemaan!

Seuraavaksi olikin hieman haasteellisempi operation. Piti nimittäin saada n. 4 varsan ja 5 aikuisen tamman (eli yhteensä varmaan 9 eläimen) joukosta vain se yksi ulos. Ei muutakuin heinäkärryjen sisältö keskelle laidunta/tarhaa, varsoja hieman pois tieltä, Inkeri narun päähän ja portti perässä kiinni.
Inkku ei meinannut antaa Petralle kiinni, mutta kun minä huikkasin "Inkkuu", ja ojensin kättä, tuli tamma heti luokseni. Minä sitten otin riimusta kiinni ja Petra kiinnitti narun tammaan.
Vielä nopea tarkistus puhelinsoitolla, että tulihan varmasti oikea heppa narun päähän, katsaus että portti on varmasti kiinni ja sitten takaisin tallille.
Siellä laitoimme Inkerin oitis pesukarsinaan, nopea pikaharjaus (mm. harjan ja hännän selvitys jne.) ja sitten hetken pohdittuamme, letku minulle, pesusieni Petralle ja aloimme pestä tammaa.
Kun heponen oli turvallisesti karsinassa loimi päällä ja tyytyväisen oloisena heiniä mutustaen, katsoimme, että hoitoponin osalta työmme oli tehty.

Siinä sitten hetken pohdittuamme päätimme lähteä sieniretkelle!

Joo, aluksi ei meinannut löytyä mitään muuta kuin kaatuilevia Petroja, homehtuneita(?) sieniä ja valesuppiksia, mutta hetken haahuiltuamme bongasinkin ensimmäisen suppilovahveromättään!
Pian löytyi toinen, sitten kolmas ja vielä neljäskin, jonka kohdalla Petra potkaisi (puolivahingossa) puolet suppiksista mössöksi...
Tuossa äskettäin sitten tuhosinkin loputkin suppiskeitosta (namnam) ja sitten istahdin kirjoittamaan tätä. Anteeksi oikeasti, että en kirjoita enään kovin agtiivisesti koirien kuulumisia, mutta lupaan, että niistäkin kuullaan!
Muutan tänään hieman blogissa muutamaa juttua, mutta mutta, mistään vakavasta ei ole kyse:-).

Niin ja Petra laittaa blogiinsa kuvia Inkusta ja sienistä, käykää katsomassa!
villisunelmaa.blogspot.fi

2 kommenttia:

  1. Muutama hetki menee vielä, ennen kuin ehtii postata :))

    villisunelmaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)