27.4.2014

Päivä 10: kuva siitä, mitä haluaisin tehdä

Hei!
En oikein ymmärrä, että tarkoittaako tämä, että mitä haluaisin tehdä nyt vai ylipäänsä mitä haluaisin tehdä..
Tällä hetkellä haluaisin parantaa blogiani merkittävästi.
Sain nimittäin elämäni ensimmäisen kritiikin blogistani (kyllä, muistaakseni tämä on ensimmäinen :-o). Ja tiedän, että kritiikki on vain hyvästä ja sen pitäisi auttaa vain parantamaan, mutta otin sen silti aika raskaasti. Tuntui, että arvostelija ei löytänyt blogista mitään hyvää.
Eli en laita tänään kuvaa vaan avaudun teille tästä ja mietin sitten miten edetään, mitä muutetaan jne.

"Pieni Mutta Suuri on nimen ideana varsin kulunut, näitä on nähty ennenkin. Kuvaa kuitenkin blogia hyvin, joten ei pahin mahdollinen valinta. Ensivaikutelma: aloitteleva koirablogi, ei mitenkään suuren suuria odotuksia tämän perusteella."
  
  • Okei. Nimi voisi olla toinen, ja itse asiassa olen miettinyt aika paljon nimen vaihtoa. Mutta vielä en ole keksinyt parempaakaan, joten näillä mennään. Toistaiseksi.

"Ulkoasu muistuttaa varsin paljon valmisulkoasua, senkus lätkästään taustakuva ja banneri ja muutama fontti siihen ni hyvä tulee. Paitsi ettei tuu, ei vaadi kovaa työtä opetella muutamia simppeleitä koodeja ja sorkkia sen verta html-koodia että blogista saa persoonallisen näköisen. Toisena häiritsee se, että taustakuva on liian pieni ainakin mun näytölle, vaikkei sekään mikään valtaisa ole (1920 x 1080 tjn). Banneri on hutaistun oloinen, läiskästy neljä kuvaa ja teksti päälle, ei kovin siistiä. Plus miten mariannet liittyy tähän? Blogi on sekava, melko pieni ja tosiaan otsikko vois olla paljonkin fiksummin. Vihreä värimaailma kivan kesäinen, mutta mikä tää punertavanvioletti siellä on?"
  • Tästä loukkaannuin paljon. Bannerin kanssa tehtiin kyllä kovasti työtä ja minähän olen vasta aloittelija. En ole ehtinyt opiskella ulkoasun tekoa ja mielestäni tämä ulkoasu on oikein kiva. Sitä paitsi. Blogi ei ole tällä hetkellä se pääjuttu. Ensin tulee koulu, kaverit, koirat ja perhe. Sen jälkeen tulee mahdolliset muut jutut ja sitten vasta blogi. Toki haluan parannella blogia koko ajan ja sitä varten tarvitaan kritiikkiä. Että joo...
"Sivupalkissa melkosen paljon materiaalia, eniten hämmentää neljän kuvan kollaasi joka johtaa ihan toisen ihmisen blogiin ilmeisesti? Järjestelyä vois miettiä uudestaan, vaikka se tuntuu olevan aikalailla makuasia. Koirien + omistajan sivut jotenkin tosi pienesti ja piilossa."
  • Ensinnäkin, Janskun kuvakollaasin päällä lukee "Ulkoasu by Janette". Ehkäpä se silloin johtaa Janetten blogiin? :-D Ja juu noiden sivujen kanssa olen tapellut niin kauan kuin blogi on ollut olemassa. Siihenkin varmasti muutos kunhan muulta elämältä kerkeän.
"Jos rehellisiä ollaan, niin en jaksanut edes lukea eläinten tietoja loppuun. Pelkkää liibalaabaa kerran kirjoitettuna ja mitään miettimättä. Kertoo varmaan pikkufaktoja eläimistä, mutta kokonaiskuva jää tosi vajaaksi. Ja ihan yllättäen tuli nää ponit ja kissat ja muut, ajattelin blogin olevan koirablogi? Banneri ja nimi hämää. Panosta ehdottomasti esittelyihin: selkeämmät tekstit, asiapitoisemmat. Paremmat kuvat paremmin aseteltuna. Kenties jokaiselle oma sivu tai edes lajeittain omat sivut? Ei hyvä näin."
  • Kuten jo mainitsinkin, olen tapellut noiden sivujen kanssa koko bloggausharrastukseni ajan. Luultavasti kesälomalla tulossa kyllä iso muutos. Nimi on Pieni Mutta Suuri? Sehän voi tarkoittaa periaatteessa mitä vaan :-D. En itseasiassa oikein tiedä, mitä eläimistä pitäisi kertoa... Kertoisiko joku minulle vaikka perus kysymykset, mihin olisi kiva saada vastaus sivujen perusteella. Mielestäni olen kertonut aika laajasti kaiken näköistä. En edes jaksa sanoa tähän kaikkea mitä haluan, mutta pakko vielä takertua tuohon "ponit ja kissat ja muut". Mitkä "ponit" ja mitkä "muut"..?
"Postauksia lukiessa iskee vielä suurempi hämmennys, tää onkin lifestyleä myös eikä vaan lemmikkiblogi? Ensimmäisenä: en arvosta netistä otettuja kuvia, vaikka tällä kertaa sentään mainittu mistä kuvat on revitty. Varsinkin, kun kuvat on just perus teinimassalinkittelenpänäitäjokapaikkaan-kuvia, joita kaikki on jo nähneet tarpeekseen. Ymmärrän nettikuvat jos ne on oikeesti aiheeseen sopivia ja näppäriä. Joissain postauksissa sentään itseotettuja kuvia!"
  • Jos arvostelija olisi seurannut vähän aikaa blogia, huomaisi hän kyllä, että yleensä käytän itse otettuja kuvia. Nyt kuitenkin kun on tuo haaste päällä niin otan noita kuvia weheartit.comista, koska se vain on helpointa :-P... En taaskaan jaksa sanoa enempää...
"Teksti on hutiloitua ja postaukset on ylipäätään vähän samaa liibalaabaa kuin esittelytkin. En oikein saa jutun juonesta kiinni enkä jaksa lukea kovin montaa postausta - jos ei pakko olis ni olisin varmaan kääntyny jo ekan postauksen kohdalla. Suht sisällötön, virheitä pursuava ja sekava teksti ei houkuttele lukemaan yhdistettynä näihin kuviin. Postauksissa ehkä suurin viilaaminen, koita saada jotain sanottavaa joka postaukseen, kuvaa itse kuvia ja oikolue/oikoluetuta tekstit ennen julkaisua. Kaipaisin mielenkiintoisempia aiheita kuin perus "mitäteintänään?" tai haasteet."
  • Blogi ei ehkä joo satu olemaan juuri sinun tyyliäsi. Ja enpä ainakaan tämän arvostelun perustalta tulisi valittamaan kirjoitusvirheistä :-D. (Ja tyylin ehkä on "vähän" persoonallinen kirjoittaa...) Ja kuka on pakottanut lukemaan? Niin. Ei kukaan ;-). Edelleenkin kuvaan kyllä myös itse kuvia postauksiini ja kyllä myös oikoluen niitä välillä (joo siihenkin pitäisi panostaa enemmän..). Ja aihe tulee jos on tullakseen. Tällä hetkellä vain sattuu olemaan haaste meneillään ja joskus haluan kirjoittaa ihan vain päivistäni.
"Yhteenvetona varsin uuden ja aloittelevan, valitettavan selvästi nuoren (luulin jopa nuoremmaksi) ihmisen blogi, jossa aikalailla paljon korjattavaa. Suurin ongelma on tekstit, nehän blogille yleensä tärkeintä on. Tuhoon tuomittu tämä kuitenkaan ei ole.
Arvosanaksi 5½"


No ei sentään ihan tuhoon tuomittu! Vaikka arvostelun perusteella niin voisi luullakin...

Mutta tiedostan siis kyllä itsekin, että blogissa on paljon korjattavaa. Kesälomalla otankin blogin työn alle ja katsoo sitten miten radikaaleja muutoksia tulee. Että tuleeko ihan osoitteen vaihdos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)