12.6.2013

Pesonen

Tänään perehdytään Herra Pesoseen.
Pesonen on n. 14 vuotias eli minua n. vuoden vanhempi. Peska on luonteeltaan leppoisa ja kiltti, toisin kuin toinen kissamme PK, joka on välillä jopa arka.


Pesonen on itseasiassa siskoni kissa, mutta se on ollut jo siskon ensimmäisen koiran (Hipun) tulosta asti koko perheen kissa. Välillä kuitenkin tuntuu että se on "eniten" minun kissani. Välillä se eksyy minun huoneeseeni nukkumaan.(Kuten kuvissa näkyy) Pesonen on perus mustavalkoinen maatiaiskissaherra. Leikattu sellainen. Pesonen on ihanin kissa mitä olen tavannut. Muut vain ovat olleet jotenkin pelokkaita, mutta Pesonen ei (paitsi PK:n seurassa).

Myös Pesosen nenä on kaksivärinen kuten kuvasta näkyy:-).

Pesosella ja Pikku-Kissalla on sellainen viharakkaus-suhde. Ulkona Pesonen välttelee Pikku-Kissaa ja heti kun Pesosen silmä välttää, PK hyökkää (no ei nyt ihan mutta melkein). Silloin minä juoksen Hipun kanssa niiden perässä ja yritän "pelastaa" Pesosen, sillä pelkään että Pikku-Kissa ajaa sen pois kotoa. Kerran nimittäin Nelli ajoi Peskan koivuun ja sitä houkuteltiin sieltä kaiken maailman herkuilla alas vaikka kuinka pitkään, kunnes "nälkä ajoi porsaan (tai siis kissan) kotiin". Onneksi. Pesonen on ennenkin ollut kotoa pois monia viikkoja, joten pelkoni ei ole aiheeton. Vaikka ulkona Herra Pesonen on pelokas ja PK jahtaa sitä, sisällä tilanne on kokonaan toinen. Ne makaavat vierekkäin pöydän alla (tai siis Pesonen makaa pöydän alla ja Pikku-Kissa tunkee siihen viereen) ja PK muutenkin esittää "parasta ystävää". Se on aika hellyyttävää. Sisälläkin Pesonen kuitenkin hieman arastelee Pikku-Kissaa, eikä kahnauksiltakaan aina vältytä.


Yksin sisällä ollessaan Pesonen on kuitenkin mailman rennoin ja huvittavin kissa. Se on erittäin sosiaalinen ja "juttelee" ihmisten kanssa naukuen ja/tai kehräten. Myös aina sisälle tullessaan se maukaisee kuin sanoakseen "hei".



Pesonen on mielestäni maailman paras kissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänne kyssät ja kommentit.
Kaikki asialliset julkaistaan:-)!

Kiitos kun kävit, jätithän jälkeesi kommentin? :-)